Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V./N1 ]

04. 12. 2021. 22:09   >>  22:10

AKCIJA U TURSKOJ

Spriječen bombaški napad na Erdogana

Turske obavještajne agencije spriječile su napad na predsjednika te zemlje Redžepa Tajipa Erdogana, tako što su otkrile i demontirale bombu postavljenu ispod policijskog automobila koji je pratio šefa države tokom posjete gradu Sirta na istoku zemlje. Kako su saopštile lokalne vlasti, bomba je otkrivena jutros, prije početka Erdoganovog puta, ali je obavještenje o tome objavljeno tek popodne da se ne bi „stvarala uzbuna“.

Turski CNN objavio je da je eksplozivni uređaj na daljinsko upravljanje bio postavljen na policijsko vozilo zaduženo za bezbjednost skupa, ali su ga dva oficira otkrila i demontirala prije nego što je aktiviran.

Isti medij objavio je i fotografije demonitrane eksplozivne naprave.

Do sada niko nije uhapšen, javljaju turski mediji.

Erdoganovovo obraćanje pristalicama bilo je fokusirano na ekonomsku situaciju u zemlji. Poručio je da se nada da će se uskoro stabilizovati nestabilne devizne stope i stopa inflacije i ponovo obećao niske kamatne stope nakon istorijskog pada vrijednosti turske lire.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније