Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

08. 12. 2021. 23:22   >>  23:21

FRANCUSKA

Uhapšeni Saudijac nema veze sa ubistvom Kašogija

Saudijac uhapšen u Francuskoj i osumnjičen da je član grupe umiješane u ubistvo saudijskog novinara Džamala Kašogija 2018, nije osumnjičeni koga traži Turska i oslobođen je, saopštio je danas javni tužilac Pariza.

Saudijac je priveden juče na osnovu međunarodnog naloga za hapšenje koji su izdale turske pravne vlasti 5. novembra 2018. u vezi ubistva Kašogija, rekao je francuski tužilac Remi Ets u saopštenju.

On je dodao da su dubinske provjere vezane za idnetitet te osobe utvrdile da se nalog za hapšenje ne odnosi na tu osobu, i osumnjičeni je oslobođen.

Francuski pravosudni i aerodromski izvori saopštili su juče da je član tima, koji je učestvovao u organizovanju ubistva saudijskog novinara Džamala Kašogija, uhapšen na pariskom aerodromu i smješten u pritvor.

Halida Alotaibija (33) uhapsila je granična policija dok se spremao da leti za Rijad, naveli su isti izvori i dodali da je smješten u pritvor po međunarodnom nalogu za njegovo hapšenje koje je izdala Turska.

Kašogi (59), kritičar saudijskih vlasti i kolumnista lista Vašington post (The Washington Post), 2. oktobra 2018. ušao je u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu i odatle nikada nije izašao.

Ubili su ga ljudi povezani sa saudijskim princom. Njegovo tijelo je raskomadano i nije pronađeno.

Rijad je priznao da je Kašogi "ubijen greškom" i da su to učinili saudijski agenti koji su djelovali sami.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније