Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ (Slobodna Evropa) ]

07. 01. 2022. 20:26   >>  20:27

BLINKEN TVRDI

Diplomatsko rješenje za Ukrajinu i dalje moguće

Američki državni sekretar Entoni Blinken nakon sastanka NATO-a rekao je da je diplomatsko rješenje za nagomilavanje ruske vojske na ukrajinskoj granici i dalje moguće i poželjno “ako ga Rusija izabere”, ali da je Alijansa spremna da snažno odgovori na rusku agresiju. Blinken je, obraćajući se novinarima, optužio Moskvu da “poliva benzinom" dezinformacije o Ukrajini kroz svoje tvrdnje da bivša sovjetska republika prijeti Rusiji i da nastoji da izazove sukob.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg obećao je u petak da će se angažovati s Moskvom “suštinski i u dobroj vjeri" u predstojećim pregovorima koji imaju za cilj smirivanje tenzija oko Ukrajine. 

No, izgleda da je odbacio ključne ruske bezbjednosne zahtjeve.

"Takođe moramo biti spremni na mogućnost da diplomatija neće uspjeti", predočio je Stoltenberg na konferenciji za novinare u Briselu nakon sastanka ministara vanjskih poslova NATO-a.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније