Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ I. P. ]

08. 01. 2022. 13:24 >> 13:25
5

BLINKEN O KAZAHSTANU

Kad su Rusi u vašoj kući, poslije ih je teško izbaciti

Američki državni sekretar Entoni Blinken izrazio je zabrinutost zbog dolaska ruskih vojnika u Kazahstan, rekavši da će se oni teško povući.


"Lekcija iz novije istorije je da kada su Rusi u vašoj kući, ponekad ih je veoma teško izbaciti", upozorio je državni sekretar na konferenciji za novinare u Vašingtonu.

Kazahstan je ove nedjelje pogođen najnasilnijim protestima otkako je zemlja stekla nezavisnost od Sovjetskog saveza 1991. godine, sa više desetina mrtvih demonstranata.

Protesti su počeli na zapadu zemlje zbog naglog poskupljenja goriva, ali su se ubrzo proširili i ukazali na šire nezadovoljstvo situacijom u zemlji kojom ista partija vlada od sticanja nezavisnosti.

Rusija je poslala vojsku da podrži vlast.
 
 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније