Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M.Lj. [ Beta ]

21. 03. 2022. 22:27 >> 22:37

NOVI ZELAND

Ribarski brod potonuo u oluji, za sada četvoro mrtvih

Ribarski brod potonuo je tokom oluje na Novom Zelandu, a jedna osoba se još vodi kao nestala dok je četvoro ljudi izgubilo život.

U brodu je bilo deset osoba od kojih je helikopterom pet spaseno iz mora, četiri tijela su pronađena, a spasioci danas nastavljaju da tragaju za još jednom nestalom osobom, rekao je portparol novozelandskog Koordinacionog tijela za spasavanje Nik Bert.

Brod dug 17 metara upao je u teškoće i aktivirao je svjetlo za hitne situacije sinoć u 20 časova po lokalnom vremenu kod sjeverne obale Novog Zelanda. Helikopter je stigao prvi na mjesto brodoloma oko 22.40, rekao Bert.

Po njegovim riječima vrijeme je jako otežalo dolazak letjelice, bili su opasni uslovi za letjenje, grmljavina i jaki udari vjetra i tek su stigli na mjesto nesreće oko 23.40, a potvrđeno je da je brod potonuo u 2.30 ujutro.

Vremenski uslovi za potragu su povoljniji danas, a koordiniše ih patrolni brod mornarice, helikopteri i kopneno osoblje na obali.

Petoro spasenih helikopterom su primljeni na kratko u bolnicu i kasnije su otpušteni.

U brodu su bili kapetan, jedan član posade i osam putnika iz Oklenda. Kapetan je među preživjelima, naveli su mediji, dok niko više nije identifikovan.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније