Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta ]

01. 05. 2022. 09:30   >>  09:36

POGINULA ŽENA

Islamska država preuzela odgovornost za napad u Kabulu

Grupa Islamska država danas je preuzela odgovornost za bombaški napad na autobus koji je prevozio putnike u glavnom gradu Avganistana Kabulu, kada je poginula jedna žena.

Policija u Kabulu je saopštila da je jedna žena poginula i još tri su ranjene u napadu na autobus.

Radi se o drugom napadu u Kabulu u kratko vrijeme. U petak je deset osoba poginulo u napadu na džamiju dok su vjernici obavljali svoje vjerske obrede. Niko nije preuzeo odgovornost za taj napad, ali u saopštenju objavljenom danas Islamska država je navela da stoji iza napada na autobus.

Desetine ljudi je poginulo, a još desetine njih ranjeno u ubilačkim napadima posljednje dvije nedjelje mjeseca Ramazana koji se danas završava.

Islamska država je preuzela odgovornost za nekoliko bombaških napada proteklih nedjelja, posebno na one uperene protiv manjinskih šiitskih i sufi zajednica u Avganistanu koji je većinski sunitski.

Talibanski zvaničnici naglašavaju da su njihove snage pobjedile Islamsku državu, ali analitičari tvrde da ta ekstremistička grupa ostaje veliki bezbjednosni problem u zemlji.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније