Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ BETA ]

06. 05. 2022. 17:33   >>  17:42

OBJAVLJEN IZVJEŠTAJ

U SAD u aprilu otvoreno 428.000 radnih mjesta uprkos inflaciji

U SAD je u aprilu otvoreno 428.000 radnih mjesta, čime je produžen niz solidnog zapošljavanja uprkos rastu inflacije, poremećajima u snabdijevanju, ruskom ratu protiv Ukrajine i znatno skupljim kreditima.

Danas objavljeni izvještaj Ministarstva rada SAD pokazao je da je stopa nezaposlenosti prošlog mjeseca iznosila 3,6 odsto, malo iznad najnižeg nivoa u poslednjih pola vijeka.

Rast zapošljavanja je izrazito konzistentan uprkos navećoj inflaciji u poslednje četiri decenije, s obzirom da se u SAD već 12 mjeseci uzastopno otvara najmanje 400.000 radnih mesta.

Američko tržište rada je u prethodnih godinu dana raslo odličnim tempom, pošto je u prosjeku otvarano 540.000 radnih mjesta mjesečno.

Ipak, nejasno je koliko će još taj trend trajati. Centralna banka SAD je ove nedjelje podigla ključnu kamatnu stopu za pola procentnog poena, što je njen najagresivniji potez od 2000. godine i nagovijestila da će biti daljih velikih povećanja kamatnih stopa.

Nedavna odluka Federalnih rezervi znači da će građani i kompanije morati da izdvajaju znatno veće sume novca za zaduživanje, trošenje i zapošljavanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније