Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Beta ]

09. 05. 2022. 22:36   >>  22:40

FON DER LAJEN

Ostvaren napredak sa Mađarskom oko embarga na rusku naftu

Predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen ocijenila je danas da je u razgovorima sa Mađarskom oko predložene zabrane Evropske unije za uvoz ruske nafte ostvaren napredak, ali da je potrebno još dosta posla.

"Večerašnji razgovor sa premijerom Viktorom Obanom pomogao je da se razjasne pitanja vezana za sankcije i energetsku bezbijednost", napisala je na Tviteru Fon der Lajen koja je doputovala u Budimpeštu da pokuša da otkloni mađarsko protivljenje predloženom EU embargu.

Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC), ona je napisala da su u razgovorima "ostvarili napredak" kao i da će održati video konferenciju sa drugim zemljama regiona da "ojača regionalnu saradnju oko naftne infrastrukture".

Portparol predsjednice Evropske komisije ranije je najavio da će ona optuptovati danas u Mađarsku da razgovara sa premijerom Orbanom o "bezbijednosti energetskog snabdijevanja u Evropi".

Budimpešta blokira plan EU za uvođenje embarga na uvoz ruske nafte.

EU se suočava sa određenjim protivljenjem nekoliko zemalja članica koje se jako oslanjaju na ruske energente, među kojima je i Mađarska, oko šestog paketa sankcija Rusiji koje se odnose na embargo na uvoz nafte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније