Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V./BBC ]

16. 05. 2022. 20:31 >> 20:35

GRČKA

Policija rasvijetlila ubistvo koristeći podatke sa biometrijskog sata

Sud u Atini proglasio je grčkog pilota helikoptera krivim za ubistvo njegove britanske supruge Kerolajn Krauč. Babis Anagnostopulos (34), priznao je prošlog juna ubistvo, samo nekoliko nedjelja nakon što je tijelo njegove supruge nađeno u njihovoj kući u predgrađu Atine. Imala je 20 godina. Na digitalnim uređajima koje su supružnici koristili nađeni su dokazi koji su opovrgli Babisovu priču o nasilnoj provali.

Sudije su utvrdile da je počinio ubistvo s predumišljajem u mirnom stanju. Ubio je i psa koga su imali, piše BBC.

Uskoro se očekuje finalna presuda.

Slučaj je šokirao Grčku, uglavnom zato što se ubistvo dogodilo dok je njihova ćerka spavala u kući.

Anagnostopulos je uhapšen nakon što je prisustvovao sahani supruge na ostrvu Alonisos u Egejskom moru, gdje je provela djetinjstvo. Rođena je u Velikoj Britaniji.

Tokom te službe je fotografisan kako grli majku svoje pokojne supruge.

Tužioci su rekli da je on ugušio Kerolajn dok je spavala. On je to i priznao posle osam sati ispitivanja, saopštila je policija.

U početku je tvrdio da su pljačkaši provalili u njihovu kuću i vezali ga. Ali kasnije je rekao policiji da se par često svađao poslednjih meseci.

Biometrijski sat Kerolajn Krauč otkrio je njen puls na dan kada je umrla, pokazujući da je njeno srce još kucalo u vrijeme kada je Anagnostopulos tvrdio da je ubijena.

Anagnostopulosovo kretanje je praćeno i putem njegovog mobilnog telefona, što je dokazalo da se kretao po kući u vrijeme za koje je tvrdio da je vezan. Vrijeme kada su kartice sa podacima uklonjene sa kućne sigurnosne kamere takođe je u suprotnosti sa njegovim tvrdnjama. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније