Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V./Slobodna Evropa ]

18. 05. 2022. 22:55 >> 22:53

BAJDENOVA ADMINISTRACIJA

Ublažavanje sankcija SAD Kubi u jeku ekonomske krize

Administracija predsjednika Džozefa Bajdena djelimično je ublažila sankcije Kubi, između ostalog, dozvoljavajući veći broj letova ka karipskoj državi i ukidanjem ograničenja slanja doznaka. Zaključili su da je najbolji način za promene u Havani direktno angažovanje s kubanskim narodom koji trpi jednu od najgorih ekonomskih kriza u toj zemlji. 

Bajdenova administracija najavila je ublažavanje ograničenja putovanja na Kubu i ukidanje kontrole slanja doznaka članovima porodica usred ekonomske krize u karipskoj državi i porasta ilegalne emigracije iz te zemlje u SAD. 

Stejt Dipartment je saopštio da će ukloniti ograničenje od 1.000 dolara po tromjesečju za slanje novca iz SAD članovima porodice, kao i da će dozvoliti da se doznake šalju ljudima van porodice za podršku kubanskim preduzetnicima.

Takođe će biti dozvoljeni redovni i čarter letovi do lokacija izvan Havane, dok će biti obnovljen i program za reunifikaciju kubanskih porodica.

Prethodni predsjednik SAD Donald Tram pojačao je sankcije Kubi, uključujući ukidanje dozvola za slanje doznaka i kažnjavanje naftnih tankera koji idu u tu zemlju. U svojim poslednjim danima na funkciji, Tramp je proglasio Kubu za "državu sponzora terorizma", dijelom zbog njene podrške predsjedniku Venecuele Nikolasu Maduru.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније