Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ BETA ]

23. 05. 2022. 21:07 >> 21:39

PREKINULA SARADNJU

Konsultantkinja Šela tvrdi da kompanija ne odustaje od fosilnih goriva

Dugogodišnja konsultantkinja naftne kompanije Šel Karolin Denet prekinula je danas veze sa kompanijom i tvrdi da Šel planira nove izvore fosilnih goriva, suprotno javnom planu za smanjenje emisija štetnih gasova.

Ona je rekla da je prekinula saradnju sa kompanijom nakon više od decenije konsultantskog rada i pozvala je druge da učine isto.

"Oni znaju da nastavak vađenja nafte i prirodnog gasa pravi ozbiljnu štetu našoj klimi, životnoj sredini i ljudima. I šta god oni rekli, Šel prosto ne odustaje od fosilnih goriva", navela je Denet.

Kompanija Šel odgovorila je da je posvećena tome da dostigne nula emisija gasova sa "efektom staklene bašte" do 2050. godine.

Denet je navela da klimatske promjene nisu bile tema razgovora među osobljem na terenu.

"Oni se vjerovatno odvijaju u timovima za odnose s javnošću, marketing i brending, ali koliko mogu da vidim ne odvijaju se u operativnim odjeljenjima", rekla je Denet.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније