Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ M.L.B. ]

02. 06. 2022. 07:17 >> 07:15

ZAVRŠENO SUĐENJE

Porota podržala Depa u tužbi protiv bivše supruge, a nju u protivtužbi

Porota suda u američkoj državi Virdžiniji juče je presudila u prilog američkom glumcu Džoniju Depu u njegovoj tužbi za klevetu protiv bivše supruge, glumice i manekenke Amber Herd, čime je podržala njegov stav da je ona izmišljala da ju je Dep zlostavljao prije i za vrijeme njihovog kratkog braka.

Porota je takođe podržala Amber Herd u njenoj protivtužbi, u kojoj je rekla da ju je Depov advokat oklevetao time što je njene navode o zlostavljanju nazvao "prevarom".

Članovi porote zaključili su da Depu treba da bude plaćeno 15 miliona dolara kao nadoknada štete, dok Amber Herd treba da dobije dva miliona dolara.

Ovim presudama okončava se suđenje koje je trajalo mesec i po i privuklo ogromnu pažnju javnosti, a prenošeno je preko televizije.

Dep se nadao da će mu suđenje doprinijeti da povrati ugled, ali se pretvorilo u mučan spektakl o jednom lošem braku.

Pristalice, ogromnom većinom na strani Depa, čekale su u redu tokom noći da bi mogli da zauzmu mjesto u sudnici. Gledaoci koji nisu mogli da udju ostajali su na ulici da bodre Depa i da zvižde Amber Herd kada god bi se neko od njih dvoje pojavio napolju.

Džoni Dep (58) tužio je bivšu suprugu Amber Herd (36) za klevetu, tvrdeći da mu je uništila reputaciju i karijeru jer je u kolumni koju je 2018. objavio "Vašington post", napisala da je bila izložena porodičnom nasilju tokom braka, ne navodeći pritom Depovo ime.

Herd je podnijela protivtužbu i tražila 100 miliona dolara odštete zbog tvrdnji Depovog bivšeg advokata Adama Voldmana da su njene tvrdnje o zlostavljanju "prevara".

Herd i Dep su se upoznali na snimanju filma "The Rum Diary", a vjenčali su se 2015. Herd je 2016. podnijela zahtjev za razvod braka, a godinu dana kasnije su se razveli.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније