Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M.

18. 06. 2022. 23:49 >> 23:47
1

VAKCINACIJE POČINJE SLEDEĆE NEDELJE

FDA odobrila prvu vakcinu za djecu od šest mjeseci do pet godina

Američki regulatori u petak su odobrili prve vakcine protiv kovida 19 za najmlađe uzraste djece, od šest meseci do pet godina starosti, a vakcinacija će početi sledeće nedelje.

Odluka Uprave za hranu i lekove (FDA) uslijedila je nakon što je njena savjetodavna komisija jednoglasno preporučila vakcine koje su razvile farmaceutske kompanije Moderna i Fajzer.

To znači da oko 18 miliona mališana u Sjedinjenim Državama, sada može da bude vakcinisano, oko godinu i po nakon što su prve vakcine postale dostupne Amerikancima koji su bili najteže pogođeni pandemijom, prenosi Gla Amerike.

Preostao je još jedan korak: centri za kontrolu i prevenciju bolesti preporučuju kako se koriste vakcine a njihovi savjetnici će o tome raspravljati i glasati, poslije čega konačnu riječ ima direktorka CDC-a Rošel Valenski.

Na pretresu u Senatu, Valenski je izjavila da će njeno osoblje raditi tokom federalnog praznika - Džuntinta, odnosno 19. juna, "zato što razumijemo koliko je ovo pitanje urgentno za američke roditelje."

Valenski je kazala da je broj smrtnih slučajeva kod djece od kovida 19 bio veći u odnosu na prosječan broj smrtnih slučajeva od gripa svake godine.

“Zato mislim da moramo da vakcinama zaštitimo malu djecu, kao i sve ostale građane, a posebno one najstarije", izjavila je šefica CDC-a.

FDA je takođe odobrila vakcinu kompanije Moderna za djecu školskog uzrasta i tinejždere. Fajzerove vakcine su do sada bila jedina opcija za te uzraste.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније