Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

L.V. [ MINA ]

19. 06. 2022. 18:47   >>  18:45

DI MAJO OPTUŽIO PET ZVIJEZDICA

Neslaganja u Italiji zbog slanja oružja Ukrajini

Italijanski ministar spoljnih poslova Luiđi Di Majo optužio je danas svoju partiju Pokret pet zvjezdica da podriva napore vlade da podrži Ukrajinu i slabi položaj Rima u Evropskoj uniji (EU).

Kako navodi agencija Rojters, unutrašnje partijske svađe stvaraju probleme premijeru Mariju Dragiju jer se u utorak suočava sa važnim glasanjem u parlamentu o Ukrajini, pri čemu neki članovi Pokreta pet zvjezdica žele da ograniče Italiju da šalje dalje oružje Kijevu.

Italija, kao i mnoge zemlje EU, šalje oružje Ukrajini kako bi joj pomogla u borbi protiv ruskog napada.

Di Majo je rekao da vlada mora da brani vrijednosti demokratije i slobode i dodao da, dok su svi željeli mir, ruski predsjednik Vladimir Putin vodi rat.

U tom kontekstu, on je rekao da ga lideri Pet zvjezdica napadaju sa “mržnjom” i prave probleme vladi sa evropskim partnerima.

“Ovo je nezreo stav koji teži stvaranju tenzija i nestabilnosti unutar vlade”, dodao je šef italijanske diplomatije.

Pokret pet zvjezdica je najveća politička snaga u parlamentu nakon što je osvojila 33 odsto glasova na parlamentarnim izborima 2018. godine, podsjeća britanska agencija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније