Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Mina [ I. P. ]

21. 06. 2022. 11:50 >> 11:47

KABINET SAOPŠTIO

Makron odbio ostavku premijerke Born

Francuski predsjednik Emanuel Makron odbio je ponudu premijerke te države Elizabet Born da podnese ostavku nakon rezultata parlamentarnih izbora, saopšteno je iz predsjedničkog kabineta.


Anonimni predsjednički zvaničnik kazao je da Makron vjeruje da vlada treba “ostati na zadatku i djelovati”, kao i da će predsjednik sada u razgovorima sa opozicionim strankama tražiti konstruktivna rješenja za politički ćorsokak, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Centristička koalicija "Zajedno" izgubila je u drugom krugu parlamentarnih izbora apsolutnu većinu u parlamentu, dok je ekstremna desnica Marin Le Pen višestruko povećala broj poslaničkih mjesta.

Apsolutna većina zahtijeva 289 poslaničkih mjesta.

Born, bivša ministarka rada, izabrana je na poziciju premijerke sredinom maja čime je postala druga žena u posljednjih 30 godina na toj poziciji u Francuskoj.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније