Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Klix.ba ]

22. 06. 2022. 23:24 >> 23:22

ODLUKA VLASTI U TEKSASU

Škola u kojoj se nedavno desio masakr biće srušena

Osnovna škola Rob u Uvaldeu u Teksasu gdje je naoružani napadač nedavno ubio 19 učenika i dvoje učitelja biće srušena, poručio je gradonačelnik Don Meklaklin.

"Razgovarao sam o tome i s nadzornikom i škola će biti srušena. Nikada ne možete tražiti od djeteta ili učitelja da se vrati u tu školu", rekao je on.

Meklaklin je ovo izjavio u napetom i emotivnom razgovoru sa građanima koji su zahtjevali odgovore u vezi s masakrom. Mnogi su nezadovoljni lošom reakcijom policije koju optužuju da čekala više od sat prije nego su pokušali da zaustave napadača.

Gradonačelnik nije rekao tačan termin kada bi trebala biti srušena škola u koju ide gotovo 600 učenika u drugom, trećem i četvrtom razredu.

Američki predsjednik Džo Bajden je takođe sugerisao potrebu da se škola sruši, a to je prošlog mjeseca potvrdio državni senator Roland Gutierez.

Ovo nije prvi put da se u SAD-u ruši škola nakon što se desila masovna pucnjava. Sandi Huk, osnovna škola u kojoj je ubijeno 20 učenika i šest članova osoblja 2012. godine takođe je srušena.

Teksaški šef javne sigurnosti rekao je u utorak da je na mjestu događaja u Uvaldeu bilo dovoljno policije da zaustavi napadača tri minute nakon što je ušao u zgradu, ali policija je čekala više od sat vremena ispred učionica prije nego što je tim ušao, prenosi BBC.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније