Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Mina ]

25. 06. 2022. 17:10   >>  17:07 1

NAKON PUCNJAVE

Napadač u Oslu optužen za terorizam

Napadač koji je u pucnjavi u Oslu usmrtio dvije i ranio 21 osobu, optužen je za terorizam.

Godišnja povorka ponosa, koja je danas trebao da se održi u tom gradu je otkazana nakon napada, koji se dogodio u gej baru.

Tužilac Christian Hatlo novinarima je kazao da je riječ o norveškom državljaninu porijeklom iz Irana, koji je bio “poznat policiji”, ali je do sada dobio samo manje osuđujuće presude.

On je kazao da ga je policija optužila za ubistvo, pokušaj ubistva i terorističke napade, dodajući da se optužba za terorizam temelji na broju povrijeđenih i ubijenih i ukupne procjene koja ukazuje na to da je optuženi namjeravao da “stvori ozbiljan strah u stanovništvu”, piše CNN.

Norveška obavještajna služba saopštila je da za sada nemaju naznaka da nakon napada, postoji opasnost od novih činova nasilja.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније