Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

P.R. [ Beta ]

07. 07. 2022. 19:08 >> 19:04

RAZGOVARALI TELEFONOM

Zelenski rekao Džonsonu da je tužan zbog njegovog odlaska

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je danas telefonom Borisa Džonsona da mu prenese "tugu" zbog njegovog odlaska sa mjesta šefa britanske konzervativne partije, saopštilo je ukrajinsko predsjedništvo.

"Svi smo sa tugom primili tu vijest. Ne samo ja već cijelo ukrajinsko društvo koje ima mnogo simpatija za vas", rekao je Zelenski i istakao zahvalnost Ukrajinaca za podršku koju im je britanski premijer dao u kontekstu ruske invazije.

Džonson je bio jedan od zapadnih političara koji je bio najodlučniji i najelokventniji u podršci Kijevu.

"Ne sumnjamo da će se podrška Velike Britanije nastaviti, ali vaše lično vođstvo i vaša harizma su je učinili posebnom", navodi se u saopštenju ukrajinskog predsjedništva.

U razgovoru su dvojica zvaničnika takođe govorila o vojnoj i političkoj saradnji dvije zemlje i tekućim pregovorima o deblokadi izvoza žitarica iz ukrajinskih luka, dodaje se u saopštenju ukrajinskog predsjedništva.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније