Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.V./Slobodna Evropa ]

25. 07. 2022. 17:57 >> 17:56

IRAN

Ženama zabranjeno pojavljivanje u reklamama

Iransko ministarstvo za usmjeravanje ukazalo je reklamnim agencijama da je ženama prema vladinom pooštravanju takozvanog zakona o hidžabu i čednosti sada zabranjeno pojavljivanje u reklamama.

Ministarstvo je poslalo pismo agencijama tokom vikenda nakon objavljivanja promotivnog videa kompanije sladoleda 'Domino' na kojem je glumica nosila džemper i obukla dodatne slojeve odjeće dok slike sladoleda bljeskaju na ekranu.

Na kraju reklame nosi zimski kaput i šešir i gricka sladoled.

Vladina agencija je kasnije reklamu nazvala "zločinom" i osudila korišćenje glumice rekavši da takvi oglasi vode "promociji nemorala" u društvu.

Taj potez uslijedio je u trenutku kada se vlasti sve više obračunavaju sa ženama za koje se smatra da krše zakon koji obavezuje nošenje hidžaba u javnosti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније