Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

O.Z.

27. 07. 2022. 08:07 >> 08:04

DESETINE POVRIJEĐENIH

U snažnom zemljotresu na Filipinima srušene zgrade, ima i žrtava

Najmanje dvije osobe su poginule a na desetine je povrijeđeno danas u snažnom zemljotresu na sjeveru Filipina, gdje je potres izazvao mala klizišta i oštetio zgrade.

Zemljotres magnitude sedam stepeni Rihterove skale pogodio je provinciju Abra u planinskoj oblasti, saopštio je institut za vulkanologiju i seizmologiju.

Jedna osoba poginula je u svojoj kući u Abri, gdje je povrijeđeno najmanje 25 osoba koje su sada u bolinici.

Prema izvještajima lokalnih vlasti, jedna bolnica u pokrajini Abra je evakuisana pošto se dio objekta srušio, ali tom prilikom nije bilo povrijeđenih.

Mihael Briljantes, predstavnik lokalnih vlasti u gradu Lagangilang, u Abri, koji je blizu epicentra, za AP je kazao da mnoge kuće i zgrade imaju pukotine na zidovima, a da su se neke srušile.

Građevinski radnik je poginuo u ruševinama u planinskom gradu La Trinidad u provinciji Benguet, gdje su klizišta i odroni kamena blokirali nekoliko puteva.

Potres je izazvan kretanjem u rasjedu tektonskih poloča na dubini od 25 kilometara, saopštio je institut, dodajući da se očekuje još naknadnih potresa.

Američki geološki zavod izmijerio je jačinu potresa na 7,0 i dubinu na 10 kilometara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније