Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ I. P. ]

07. 08. 2022. 09:39 >> 09:36

UDAR GROMA

Kuba: Požar u skladištu nafte, jedna osoba stradala, 17 nestalo

U požaru koji je izazvao udar groma u skladište nafte u kubanskom gradu Matansasu povrijeđena je 121 odoba, 17 vatrogasaca se vodi kao nestalo, a jedna osoba je nastradala, saopštile su kubanske vlasti.

Nastradala osoba još nije identifikovana.

Vatrogasci i dalje pokušavaju da uguše požar koji je izbio tokom oluje sa grmljavinom u petak uveče, objavilo je Ministarstvo energetike i rudarstva na Tviteru.

Vlasti su saopštile da je oko 800 ljudi evakuisano iz naselja Dubrok, najbližeg požaru.

Vlada je saopštila da je zatražila pomoć od međunarodnih stručnjaka iz "prijateljskih zemalja" sa iskustvom u naftnom sektoru.

Zamjenik ministra spoljnih poslova Karlos Fernandes de Kosio rekao je da je američka vlada ponudila tehničku pomoć za suzbijanje požara.

Predsjednik Kube Migel Dijas-Kanel zahvalio je Meksiku, Venecueli, Rusiji, Nikaragvi, Argentini i Čileu na ponudi pomoći.
 
 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније