Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

O.Z. [ Mina ]

11. 08. 2022. 16:51 >> 17:02

NE SMATRA JE NEUTRALNOM DRŽAVOM

Moskva odbacila plan da Švajcarska zastupa interese Ukrajine

Moskva je odbacila plan Kijeva da Švajcarska zastupa interese Ukrajine u Rusiji, navodeći da više ne smatra Švajcarsku neutralnom državom.

Portparol ministarstva inostranih poslova Rusije Ivan Nečajev rekao je da je Švajcarska tražila od Moskve dozvolu da predstavlja interese Ukrajine i da je Moskva odbila taj zahtjev.

"Vrlo jasno smo odgovorili da je, nažalost, Švajcarska izgubila status neutralne države i da ne može da djeluje kao posrednik ili predstavnik", kazao je Nečajev, prenosi Radio Slobodna Evropa.

On je naveo da se Bern pridružio “ilegalnim sankcijama Zapada protiv Rusije".

Nečajev je dodao da Švajcarska, takođe, ne može da predstavlja ruske interese u Ukrajini.

Ukrajina je prekinula diplomatske odnose sa Rusijom ubrzo nakon što je Moskva pokrenula invaziju na tu zemlju 24. februara.

Kijev je od Švajcarske tražio da predstavlja interese Ukrajine u Rusiji, dok je Bern insistirao da za takav potez treba dobiti pristanak Moskve.

Švajcarska ima dugu istoriju u takvim pregovorima, predstavljala je, između ostalog, Sjedinjene Američke Države u Iranu, Iran u Saudijskoj Arabiji, ruske interese u Gruziji i gruzijske interese u Rusiji.

Švajcarska se pridružila gotovo svim sankcijama koje je Evropska unija nametnula Rusiji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније