Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta/M.L.B. ]

14. 08. 2022. 09:35   >>  09:32

JAKA KIŠA

U bujici u Kini stradalo sedam osoba

U bujici koju je izazvala jaka kiša u kineskom gradu Pengdžou stradalo je sedam osoba, saopštile su danas tamošnje vlasti.

Vodostaj rijeke naglo je porastao za samo 10 do 20 sekundi i voda je odnijela ljude koji su se nalazili u blizini, prenio je Kineski nacionalni radio.

Prethodno je izdato upozorenje da ljudi napuste to područje nakon najave da će padati jaka kiša, saopštile su gradske vlasti.

Tri osobe su hospitalizovane i imaju lakše povrede.

Pengdžou je turističko mjesto oko 70 kilometara sjeverno od Čengdua, glavnog grada provincije Sečuan.

Jaka kiša je tokom noći izazvala poplavu i u gradu Siningu, na sjeverozapadu Kine.

Za danas i sjutra takođe su najavljene obilne padavine, očekuje se da će pasti od 10 do 18 centimetara kiše u provincijama Liaoning i Djilin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније