Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

T.G. [ Beta ]

17. 08. 2022. 16:58 >> 16:53

ZBOG KONZUMIRANJA DROGE

Norveška otpušta 30 pripadnika kraljevske garde

Trideset pripadnika norveške kraljevske garde biće otpušteno iz službe zbog konzumiranja droge tokom odsustva, saopštile su danas norveške oružane snage.

Vojska je dobila informacije da su ovog ljeta neki regruti na jednoj žurki koristili drogu. Petorica su odmah priznala da su to učinila, a kasnije je priznalo još njih 25.

Svih 30 regruta bili su pripadnici jedinice Kraljevske garde Njegovog Veličanstva, objavili su norveški javni servis NRK i list VG.

Portparol norveške vojske Brage Steinson Vik-Hansen rekao je za NRK da će regruti biti otpušteni iz vojske.

"Sve osoblje u oružanim snagama ima obavezu, ako otkrije ili uoči da se zaposleni ili regruti bave drogom, da o tome obavijesti (nadređene)", rekao je Steinson Viik-Hansen za NRK.

Kraljevska garda štiti norvešku kraljevsku porodicu. Njeni članovi svakodnevno mijenjaju stražu ispred kraljevske palate u Oslu.

Jedinica takođe obavlja dužnosti i tokom nekih posebnih prilika, kao što je dodjela Nobelove nagrade za mir.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније