Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

18. 08. 2022. 15:13   >>  15:10

SUKOBI S IZRAELSKIM SNAGAMA

Palestinac ubijen, 35 osoba ranjeno u sukobima

Osamnaestogodišnji Palestinac je ubijen, a nekoliko desetina osoba je ranjeno u sukobima s izraelskim snagama na okupiranoj Zapadnoj obali, rekli su rano jutros palestinski ljekari.

Kako je navela hitna služba palestinski Crveni polumjesec, mladić Vasem Kalifa je ubijen i 35 Palestinaca je ranjeno na sejveru Zapadne obale u gradu Nablusu.

Nije odmah bilo jasno šta je izazvalo nasilje i izraelska vojska nije ništa saopštila.

Izraelske snage gotovo svakodnevno ulaze na Zapadnu obalu, a cilj su im mreže ekstremista poslije niza smrtonosnih napada u Izraelu u proljeće.

Racije često izazivaju sukobe sa Palestincima koji bacaju kamenice ili razmjene vatre sa ekstremistima.

Izrael je osvojio Zapadnu obalu 1967, u Šestodnevom ratu i izgradio desetine naselja u kojima sada živi gotovo 500.000 jevrejskih naseljenika.

Palestinci teže da Zapadna obala sa oko tri miliona Palestinaca bude glavni dio njihove buduće države koja bi obuhvatila i pojas Gaze, a glavni grad bi bio Istočni Jerusalim.

Mirovni pregovori su u zastoju više od decenije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније