Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ N1 ]

19. 08. 2022. 14:43 >> 14:40

U BLIZINI NABLUSA

Izraelska vojska ubila muškarca na Zapadnoj obali

Palestinsko ministarstvo zdravlja saopštilo je u petak da je muškarac preminuo nakon što su ga izraelske snage upucale tokom racije u blizini Nablusa na okupiranoj Zapadnoj obali.

Salah Sawafta, 58, bio je u kritičnom stanju nakon što mu je metak pogodio glavu u Tubasu i preminuo je nekoliko sati kasnije, saopštilo je ministarstvo, prenio je AP.

Sawafta se vraćao kući nakon što je prisustvovao jutarnjoj molitvi u seoskoj džamiji dok su izraelske snage djelovale na tom području, rekao je njegov brat Džehad.

“Došlo je do sukoba sa mladima u okolini, a Salaha je iz snajpera upucao u glavu nakon što je kupio vreću hljeba u trgovini i nastavio put kući”, rekao je on.

Izraelska vojska je kazala da su njene trupe ušle u dva sela kako bi uhapsile Palestince za koje se sumnja da su učestvovali ili planirali napade na izraelske mete. U Tubasu su Palestinci bacali molotovljeve koktele i otvorili vatru na vojnike, koji su odgovorili vatrom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније