Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

O.Z..

25. 08. 2022. 11:29 >> 11:26

BUGARSKA

Dva policajca poginula u pokušaju da zaustave autobus sa migrantima

Dva policajca poginula su u Bugarskoj u pokušaju da zaustave autobus sa migrantima koji je ilegalno ušao u zemlju, saopštilo je tamošnje Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Incident se dogodio jutros u 5.00 u gradu Burgas. Autobus sa turskim registarskim tablicama prevozio je 47 migranata čije nacionalnosti nisu potvrđene.

Vozač autobusa se prvo nije zaustavio na dva uzastopna punkta granične policije, a zatim je ušao u naseljeno mjesto. Policajci su pokušali automobilom da mu prepriječe put, ali on se nije zaustavio udario je u kola, prešao preko njih i onda se zabio u autobusku stanicu.

Dvojica policajaca u automobilu su poginula na licu mjesta. Niko više nije povrijeđen, a pokrenuta je istraga o incidentu.

Za sada nije podignuta optužnica protiv vozača, ali je okružni tužilac Georgi Činev nazvao postupanje vozača "svjesnim činom".

Bugarska se nalazi na migrantskoj ruti kojom ljudi bježe sa Bliskog istoka ka Evropi. Mali broj njih želi da u njoj ostane, a većina pokušava da ilegalno ode dalje i stigne do EU.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније