Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

09. 09. 2022. 17:20   >>  17:20 1

BLINKEN I STOLTENBERG

"Rat u Ukrajini ulazi u kritičnu fazu"

Ukrajinske oružane snage postigle su značajne uspjehe u kontraofanzivi protiv ruskih snaga u južnoj i istočnoj Ukrajini, ali kako za sada izgleda borbe će trajati mjesecima, ocijenili su danas američki državni sekretar Entoni Blinken i šef NATO Jens Stoltenberg.

Blinken, koji boravi u posjeti NATO u Briselu nakon posjete Kijevu, rekao je da rat u Ukrajini ulazi u kritičan period i pozvao Zapad da narednih mjeseci i tokom zime podržava tu zemlju.

"Prvi znaci su pozitivni i vidimo da Ukrajina ostvaruje stvarni, vidljiv napredak. Ali ovo će vjerovatno potrajati još neko vrijeme. Ogroman broj ruskih vojnika se nalazi u Ukrajini, i nažalost, tragično, užasno, predsjednik Vladimir Putin je pokazao da će baciti još mnogo ljudi u ovo, iako će to puno koštati za Rusiju", rekao je Blinken.

Stoltenberg je izjavio da "invazija koju je Putin pokrenuo u februaru, ulazi u kritičnu fazu".

"Ukrajinske snage su uspjele da zaustave ofanzivu Moskve u Donbasu, uzvrate udarac i povrate teritoriju", rekao je on.

Međutim, upozorio je da će saveznici biti na testu narednih mjeseci zbog energetske krize i rasta cijena.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније