Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

16. 09. 2022. 10:25 >> 10:23

SPORNA DOKUMENTA

Sud odredio nezavisnog arbitra u istrazi protiv Trampa

Savezni sud u Sjedinjenim Američkim Državama imenovao je njujorškog pravničkog veterana Rejmonda Dirija, za nezavisnog arbitra u krivičnoj istrazi zbog povjerljivih dokumenata koji su pronađeni tokom FBI pretresa u kući bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa na Floridi.

Sud je odbio zahtjev Ministarstva pravde da nastavi ispitivanje njihovog sadržaja.

Američki okružni sudija Ejlin Kenon ovlastila je novoimenovanog nezavisnog arbitra, Rejmonda Dirija, da pregleda cijeli set dokumenata, zaplijenjenih u pretresu Trampovog imanja Mar-a-Laga 8. avgusta i odredila novembar kao rok za njegov rad.

Kako prenosi AP, ona je produžila zabranu tužilaštvu da u istrazi koristi oko 100 zaplijenjenih dokumenata koji su označeni kao povjerljivi.

Izbor Dirija, bivšeg saveznog tužioca koji je godinama radio i kao sudija saveznog suda sa sjedištem u Bruklinu, uslijedio je nakon što su i Ministarstvo pravde i Trampovi advokati jasno dali do znanja da će biti zadovoljni njegovim imenovanjem za takozvanog specijalnog stručnjaka u ovom sudskom procesu.

Tramp je pod istragom Ministarstva pravde zbog čuvanja vladinih dokumenata, od kojih su neki označeni kao veoma povjerljivi, uključujući i strogo povjerljive dokumente na svom imanju Mar-a-Lago u Palm Biču nakon što je napustio funkciju u januaru 2021. godine.

Ministarstvo pravde ispituje i eventualnu opstrukciju istrage.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније