Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.В. [ Slobodna Evropa ]

16. 09. 2022. 18:13 >> 18:10

MINISTAR POTVRDIO

Češki diplomata optužen zbog špijunaže za Rusiju

Istaknuti češki diplomata otpušten je nakon razmjene informacija s ruskom obavještajnom službom, saopštilo je češko Ministarstvo vanjskih poslova. Radio "Prag International" javio je da je ovaj čovjek imao pristup osjetljivim podacima i da je sarađivao s ruskom obavještajnom službom SVR.

"Mogu potvrditi da sam odlučio poduzeti mjere protiv radnika koji je sarađivao sa stranom silom. On više neće raditi u ministarstvu", rekao je češki ministar vanjskih poslova Jan Lipavsky.

"Neću dalje komentarisati sigurnosna pitanja", rekao je.

Češki dnevnik "Denik N" objavio je da je taj čovjek radio za ministarstvo od 1990-ih godina, a bio je uključen i u rad ambasada.

Objavljeno je da se, u vrijeme dok je boravio u jednoj afričkoj zemlji, diplomata upoznao s ruskim parom koji ga je angažovao da radi za SVR.

U godišnjem izvještaju o inostranim aktivnostima u zemlji češke vlasti su nekoliko puta ponovile da je Rusija jedna od najvećih prijetnji.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније