Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

О.З.  [ Mina-biznis ]

18. 09. 2022. 09:52 >> 09:49

"KIŠINjEV NE POŠTUJE OBAVEZE"

Moldavija na putu da raskine ugovor sa Rusima

Moldavska strana je na putu da raskine ugovor o isporuci gasa sa ruskim energetskim gigantom Gaspromom jer Kišinjev ne ispunjava svoje obaveze, saopštio je bivši moldavski premijer Jon Čiku.

U oktobru prošle godine, Gasprom i moldavska energetska kompanija Moldovagas postigli su novi sporazum o isporuci gasa na pet godina, pri čemu se Kišinjev obavezao da će izvršiti reviziju duga ove godine, prenosi B92.

Međutim, zamjenik premijera Moldavije Andrej Spinu rekao je Gaspromu da vlada neće moći da završi reviziju duga do 1. oktobra i zatražio od ruske strane odlaganje.

"Nažalost, stiče se utisak da moldavska strana nastoji da raskine ugovor. Jasno je da to ne možemo učiniti otvoreno, već nekako doći do tačke kada Gasprom prestane da isporučuje gas", rekao je Čiku za emiter Primul u Moldaviji.

Bivši zvaničnik je dodao da Kišinjev ne čini ništa kako bi Gasprom nastavio da isporučuje gas.

"Naravno, možemo da polažemo nade u međunarodnu situaciju, ali ne činimo ništa da ispunimo čak ni one obaveze koje smo tamo uključili", rekao je Čiku.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније