Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Beta ]

19. 09. 2022. 17:20 >> 17:22

LIDER KONZERVATIVNE UMJERENE

Olf Kristerson imenovan za mandatara u Švedskoj

Lider treće najveće stranke u Švedskoj, konzervativne Umjerene Olf Kristerson zvanično je danas imenovan za mandatara za sastav nove vlade.

Na izborima u Švedskoj 11. septembra, četiri stranke desnog centra osvojile su 176 mjesta od 349, dok je koalicija lijevog centra koja je uključivala vladajuće socijaldemokrate dobila 173 mjesta.

Nakon toga predsjednik švedskog parlamenta Riksdaga Andreas Norlen pozvao je Kristersona da razmotri formiranje vlade.

Norlen je izjavio da nije određen datum prije kojeg bi Kristerson trebalo da predloži novu vladu.

"Moja poruka je da sve ide dobro. Želim da formiram vladu koja ujedinjuje, a ne dijeli", rekao je Kristerson novinarima nakon sastanka sa Norlenom.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније