Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ MINA ]

23. 09. 2022. 18:44   >>  18:40

NAKON NAREDBE O MOBILIZACIJI

Finska će značajno ograničiti ulazak državljana Rusije

Finska će značajno ograničiti ulazak ruskih državljana, nakon što je ta država bila izložena prilivu na istočnoj granici nakon naredbe o djelimičnoj mobilizaciji u Rusiji, najavila je finska vlada.

Kako je saopšteno, odbor ministara za spoljnu i sigurnosnu politiku je naveo da je to ozbiljna šteta međunarodnom položaju Finske i zaključio da će nove vize biti ograničene.

"Broj Rusa koji ulaze u Finsku se udvostručio, sa više od šest hiljada Rusa koji su ušli u četvrtak, otkako je Moskva objavila mobilizaciju za rat u Ukrajini", rekao je danas portparol granične agencije za AFP.

Nakon ublažavanja ograničenja u vezi sa COVID-19 u julu, takođe je došlo do porasta broja ruskih putnika, kao i sve većeg otpora u Evropi protiv dopuštanja putovanja ruskim turistima dok bjesni rat u Ukrajini.

Premijerka Finske Sana Marin u četvrtak je rekla da ruski turizam i putovanja moraju biti zaustavljeni, uključujući tranzit kroz Finsku.

Finska je tražila odluku Evropske unije (EU) o ograničavanju viza za Ruse, ali finski ministar vanjskih poslova u srijedu je rekao da se ne može garantovati da će se taj potez brzo dogoditi.

Baltičke države Letonija, Estonija i Litvanija, koje se graniče sa Rusijom, već su pooštrile pravila o izdavanju viza, ostavljajući Finsku kao posljednjeg komšiju Rusije u EU gđe oni koji imaju šengenske vize mogu proći.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније