Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Б. [ Mina ]

29. 09. 2022. 16:35 >> 16:31

KVAROVI ZBOG EKSPOZIVNIH NAPRAVA?

Šveđani pronašli i četvrto oštećenje na Sjevernom toku

Švedska obalska straža navodno je pronašla četvrto curenje gasa na gasovodu Sjeverni tok. Obalska straža je rekla da je locirala curenje nakon što su u ponedjeljak dva cjevovoda koji vode iz Rusije u Njemačku oštećena na ukupno tri mjesta, piše švedski list Svenska Dagbladet.

"Dva od ova četiri oštećenja nalaze se u švedskoj ekskluzivnoj ekonomskoj zoni", rekla je za list portparolka obalne straže Dženi Larson.

Druga dva oštećenja nalaze se na danskoj isključivoj ekonomskoj zoni, prenosi SEEbiz.

Izvor iz britanskih odbrambenih snaga rekao je za "Sky News" da su curenja na gasovodu u Baltičkom moru povezana s korišćenjem podvodnih eksplozivnih naprava detoniranih na daljinu.

On je dodao da su mine mogle biti spuštene na morsko dno na dugom konopu, ispuštene preko boka broda ili postavljene pored gasovoda podvodnim dronom prije par mjeseci ili čak godina.

Kada je otkriveno prvo curenje gasa, gas je u Baltičko more curio već tri dana. Švedski nacionalni seizmološki centar prethodno je rekao da su stanice zabilježile "snažne podmorske eksplozije" u području gdje je došlo do curenja gasa.

"Nema sumnje da su to bile eksplozije", rekao je seizmolog Bjorn Lund sa Univrziteta Uppsala koji je dio švedske nacionalne seizmičke mreže.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније