Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Mina ]

29. 09. 2022. 23:11 >> 23:21

AGENCIJA UPOZORILA

Pridruživanje NATO-u moglo bi Finsku učiniti metom

Finsku će buduće članstvo u NATO-u učiniti interesantnijom metom za ruske obavještajne službe i operacije, upozorila je finska sigurnosno-obavještajna služba (SUPO).

Izvještaj SUPO-a ukazuje na činjenicu da je tradicionalni glavni pristup Rusije u prikupljanju obavještajnih podataka bila obavještajna služba pod diplomatskom zaštitom, ali da je nakon rata sa Ukrajinom i protjerivanja ruskih diplomata sa Zapada, Moskva usmjerila svoje aktivnosti na sajber prostor i druge obavještajne izvore.

Kako prenosi Al Džazira Balkans, u izvještaju se navodi i da se kao mete za prikupljanje obavještajnih podataka mogu smatrati stranci koji žive u Rusiji ili posjećuju Rusiju, kao i Rusi koji rade u zapadnim državama.

Navodi se da bi ulazak u NATO u budućnosti Finsku učinio interesantnijom metom za ruske obavještajne službe i operacije i da bi Moskva mogla pokušati da preko skandinavske države dobije obavještajne podatke vezane za NATO.

Finska i Švedska su ove godine zajedno podnijele zahtjev za članstvo u NATO-u, a Finska sa Rusijom dijeli kopnenu granicu dugu 1.340 kilometara.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније