Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis/I. P. ]

04. 10. 2022. 08:27   >>  08:27

ENERGETSKA KRIZA

Britaniji prijete isključenja struje zbog nestašice gasa

Britanski energetski regulator Ofgem saopštio je da bi pojedine elektrane u zemlji mogle da obustave rad pošto se zemlja suočava sa nestašicom gasa usljed energetske krize.

Velika Britanija bi mogla da proglasi vanredno stanje zbog nestašice gasa, a neke elektrane na gas ostale bi bez ovog energenta i ne bi mogle da proizvode struju, piše Tajms citirajući regulatornu agenciju.

Ta objava će vjerovatno pojačati bojazan od isključenja struje, pošto se Britanija oslanja na gasne elektrane u velikoj mjeri kada je riječ o proizvodnji električe energije, prenose Nezavisne novine.

Prema britanskim zakonima o industriji, elektrane će morati da plate kazne ukoliko ne isporuče onoliko struje koliko je obećano, a problem nedostatka gasa treba riješiti što prije da bi se spriječile posljedice po elektroenergetski i gasni sistem, navodi Times.

Ofgem je saopštio da će predstojeća zima biti „izazovnija od prethodne“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније