Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Anadolija/I. P. ]

04. 10. 2022. 09:50   >>  09:50 2

NAKON DJELIMIČNE MOBILIZACIJE

Više od 200.000 ruskih državljana ušlo u Kazahstan

Kazahstanski ministar unutrašnjih poslova Marat Ahmetcanov izjavio je da je više od 200.000 ruskih državljana stiglo u tu zemlju od 21. septembra, kada je u Rusiji objavljena djelimična mobilizacije, javlja Anadolija.

Govoreći na konferenciji za novinare nakon sjednice Savjeta ministara, Ahmetcanov je kazao kako je situacija s onima koji dolaze iz Rusije pod kontrolom.

"Više od 200.000 ruskih državljana stiglo je od 21. septembra. Istovremeno je izašlo 147.000 ruskih državljana. Za državljanstvo Kazahstana apliciralo je 68 osoba", poručio je Ahmetcanov.

Kazao je da je na kazahstansko-ruskoj granici bila gužva prvih dana mobilizacije u Rusiji, te dodao kako su od juče (granični prelazi) vraćeni na stari radni kurs.

Posljednjih dana smanjen broj dolazaka iz Rusije, dodao je ministar Ahmetcanov.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније