Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

16. 10. 2022. 07:05 >> 07:09

CENTAR DRŽAVE

U Ugandi dvije oblasti u karantinu zbog epidemije ebole

Predsjednik Ugande Joveri Museveni danas je naložio karantin u dva okruga u centralnom dijelu zemlje gdje je glavno žarište epidemije ebole, uz zabranu putovanja, policijski čas i zatvaranje mjesta koja primaju publiku.

Prema podacima Ministarstva zdravlja, od ebole je umrlo 19 osoba, a u zemlji je potvrđeno 58 slučajeva zaraze od prve pojave virusa 20. septembra.

Museveni je u televizijskom obraćanju naredio da dva okruga budu odmah zaključana, uz policijski čas od sumraka do zore, zabranu putovanja i zatvaranje pijaca, barova i crkava na 21 dan.

Predsjednik Ugande je već ranije naložio tradicionalnim isceliteljima da prestanu da brinu o bolesnima, u pokušaju da suzbijanja širenje virusa, a policiji da uhapsi svakoga za koga se sumnja da je zaražen ebolom i odbija izolaciju.

U Ugandi je ranije bilo epidemije ebole, od koje je umrlo nekoliko hiljada ljudi širom Afrike od njenog otkrića 1976. godine u susjednom Kongu.

Virus ebole ili hemoragične groznice može da bude smrtonosan, ali sada postoje vakcine i terapije protiv te bolesti.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније