Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Slobodna Evropa ]

01. 11. 2022. 22:25 >> 22:29

JAPAN

Vlasti Tokija počele da izdaju prve potvrde istopolne zajednice

Gradska skupština Tokija počela je da izdaje potvrde istopolne zajednice osobama koje žive ili rade u glavnom gradu Japana, a ta mjera je dugoočekivana u zemlji u kojoj homoseksualni brakovi ne postoje. Japan je jedina zemlja Grupe sedam industrijski najrazvijenijih zemlja svijeta koja ne priznaje istopolne zajednice, a njen Ustav predviđa da "brak može biti sklopljen samo uz saglasnost oba pola".

Potvrda gradskih vlasti Tokija omogućava partnerima LGBT zajednice da se tretiraju kao bračni parovi za određene javne usluge koje se odnose na stanovanje, zdravstvo ili socijalnu zaštitu, prenosi Beta pozivajući se na AFP.

Moderni kvart Šibuji u Tokiju bio je prvi koji je 2015. godine ponudio takve potvrde. Više od 200 opština i lokalnih vlasti je potom počelo da izdaje takve sertifikate.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније