Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ R.B. ]

10. 11. 2022. 11:05   >>  11:27

U PRIPRAVNOSTI

Pogledajte snimke: Uragan Nikol pogodio Floridu

Uragan Nikol pogodio je danas istočnu obalu Floride, južno od Vero Biča, saopštio je američki Nacionalni centar za uragane (NHC).

Stanovnicima u najmanje tri okruga Floride juče je naređeno da se evakuišu sa rubnih ostrva i nižih područja, kao i iz mobilnih kućica, prenosi AP.

Zbog uragana su zatvoreni aerodromi i tematski parkovi i naređena je evakuacija koja je između ostalih obuhvatila klub Mar-a-Lago koji je u vlasništvu bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa, prenosi AP.

Vlasti su upozorile da bi uragan mogao dodatno ugrozi mnoge plaže koje je u septembru pogodio uragan Ian.

"Desetine okruga je zatvarilo škole zbog oluje, a 15 skloništa je otvoreno je duž istočne obale Floride", rekao je guverner Floride Ron Desantis.

Dodao je da je u 45 od 67 okruga Floride proglašeno vanredno stanje. Viši specijalista za uragane u Nacionalnom centru za uragane sa sjedištem u Majamiju Danijel Braun, rekao je da će oluja uticati na veliki dio države.

"Zato što je oluja tako velika, skoro cijela istočna obala Floride, osim krajnjeg jugoistočnog dijela, će biti pogođena", rekao je on.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније