Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Бета [ R.B. ]

12. 11. 2022. 20:50 >> 20:49

NA ALPIMA

Austrija: Devetoro povrijeđenih u padu balona

Balon koji se kreće pomoću toplog vazduha, dva puta je danas padao na obronke Alpa u Austriji, a u toj nesreći je devet osoba povrijeđeno, saopštile su tamošnje vlasti.

Zbog teškog slijetanje balona, pilot i kopilot su ispali iz korpe ispod balona dok se nekoliko putnika u korpi prevrtalo u vazduhu.

Neimenovani predstavnik lokalnog Crvenog krsta izjavio je da su dva putnika teško povrijeđena u nesreći koja se dogodila u brdovitoj oblasti regiona Buklige Velt.

Oni i još dva lakše povrijeđena putnika pronadjeni su u jednom selu, dok su ostali putnici, njih pet, takođe lakše povrijeđeni, pronađeni oko pet kilometara dalje.

Austrijski mediji su prenijeli da se nesreća dogodila kada je balon trebalo da sleti na jednu livadu. Balon se previše brzo spustio i odbio od zemlje, izbacivši četiri osobe iz korpe, uključujući pilota i kopilota. Balon ih je vukao nekoliko metera prije nego što je ponovo poletio.

Pilot je, ipak, uspio telefonom da uputi putnike na nebu kako da prinudno slete.

Balon se na kraju zaustavio u jednoj šumi.

Teško povrijeđeni putnici helikopterom su prebačeni u obližnje bolnice.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније