Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Б.Ч.Ј. [ N1 ]

16. 11. 2022. 08:47 >> 08:46

2024. GODINE

Donald Tramp objavio kandidaturu za predsjedničke izbore

Donald Tramp, 45. američki predsjednik, koji je tu dužnost obavljao od 2017. do 2021. godine, zvanično je podnio kandidaturu za iduće predsjedničke izbore u SAD 2024. godine.

Za 76-godišnjeg Trampa biće to treći predsjednički izbori u političkoj karijeri. U prvim je odnio pobjedu i postao predsjednik, dok je 2020. izgubio od Džoa Bajdena, sadašnjeg predsjednika SAD.

Inače, unutar svoje stranke Tramp je posljednjih dana imao preporuke da odustane od kandidature jer su određeni kandidati koje je podržavao ostvarili loše rezultate na nedavnim izborima za Senat.

Trampovi saradnici podnijeli su dokumentaciju za predsjedničku kandidaturu 2024. godine, dok je Tramp primio brojne pristalice i poštovatelje u svom luksuznom imanju na Floridi, u Mar-a-Lagu.

"Povratak Amerike počinje upravo sada", rekao je nosilac republikanske liste svojim donatorima i pristalicama, te je najavio kako će svoju kampanju pokrenuti skoro dvije godine prije samih izbora koji su planirani 5. novembra 2024. godine.

Još nije poznato ko će biti lider Demokrata na predsjedničkim izborima. Sadašnji prvi čovjek SAD Džo Bajden prema ranijim izjavama ima namjeru kandidovati se za još jedne izbore, a svoju bi odluku trebalo da predstavi iduće godine.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније