Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

О.З.  [ Anadolija ]

18. 11. 2022. 20:51   >>  20:49 1

23. NOVEMBRA

EP glasa o rezoluciji kojom se Rusija proglašava sponzorom terorizma

Evropski parlament će 23. novembra glasati o rezoluciji kojom bi Rusija mogla biti proglašenja “država sponzor terorizma“, rekla je u petak portparolka EP-a Delfin Kolar.

“U srijedu će članovi EP-a glasati o rezoluciji kojom se Rusija proglašava državom sponzorom terorizma s obzirom na masovno intenziviranje ruskih napada na civilne ciljeve u Ukrajini”, istakla je Kolar na brifingu za novinare.

U saopštenju EP-a od četvrtka navodi se da je Rusija "intenzivirala napade na civilne ciljeve, uključujući energetsku infrastrukturu, bolnice, medicinske ustanove, škole i skloništa, kršeći time međunarodno pravo i međunarodno humanitarno pravo".

Kolar je rekla da bi ruski predsjednik Vladimir Putin i ruska vlada mogli biti pozvani na odgovornost za zločine, te dodala:

"Proglašavajući Rusiju državom sponzorom terorizma, zastupnici Evropskog parlamenta žele pripremiti teren da Putin i njegova vlada budu pozvani na odgovornost za ove zločine pred međunarodnim sudom".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније