Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ M.L.B. ]

23. 11. 2022. 06:35 >> 06:37

POLICIJA SAOPŠTILA

Velika količina keltskih zlatnika ukradena iz muzeja u Njemačkoj

Velika količina starih zlatnika koji potiču iz oko 100 godina prije nove ere ukradena je iz muzeja u južnoj Njemačkoj, javila je policija.

Policija njemačke države Bavarske saopštila je da su zlatnici ukradeni rano danas iz Keltskog i rimskog muzeja u Manhingu, 60 kilometara sjeverno od Minhena.

Tih 483 zlatnika otkriveno je 1999. za vrijeme iskopavanja drevnog naselja u Manhingu i smatra se najvećim nalazom keltskog zlata pronađenog u 20. vijeku.

Njemačka novinska agencija prijavila je da su vlasti procijenile vrijednost zlatnika koji ukupno teže oko četiri kilograma na nekoliko miliona eura.

"Gubitak keltskog blaga je katastrofa. Kao svjedoci naše istorije zlatnici su nezamjenljivi", rekao je ministar za nauku i umjetnost njemačke države bavarske Markus Blume.

On je rekao da su lopovi pokazali "nevjerovatnu kriminalnu energiju".

Policija poziva svjedoke koji su možda vidjeli sumnjive osobe blizu muzeja ili imaju druge informacije koje bi mogle da dovedu do povraćaja blaga da im se jave.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније