Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

А.М. [ N1 ]

03. 12. 2022. 18:14 >> 18:11

U VELIKOJ BRITANIJI

Nestalo desetine djece migranata iz Albanije

Od 197 djece-migranata bez pratnje iz Albanije, koju je ove godine prihvatilo Vijeće Okruga Kent u Velikoj Britaniji, 39 se vodi kao nestalo - objavio je BBC.

Lokalne vlasti su od 1. januara do 31. oktobra preuzele ulogu staratelja djece, od koje je nestalo 20 odsto.

Vijeće Okruga Kent saopštilo je da je blisko sarađivalo s Ministarstvom unutrašnjih poslova i policijom na zaštiti ugrožene djece.

Prema britanskim državnim podacima ove godine su 44.122 osobe malim čamcima prešle Lamanš, u 2021. godine je stigla 28.461.

Više od 12.000 migranata iz Albanije je ove godine morem stiglo do Velike Britanije.

Zbog povećanog priliva je pretrpana „Centar za obradu“ Manston u Kentu, koji je u jednom trenutku primio 4.000 ljudi iako mu je kapacitet upola manji.

Veće Kenta je saopštilo da je veoma teško sprečiti da nestanu djeca i da pokušava da „proaktivno identifikuje“ one koji bi mogli biti izloženi riziku od eksploatacije.

Takođe se obavezalo da utvrdi da li se sistem može unaprijediti da se to ne bi dešavalo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније