Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

М.М.Љ. [ BETA ]

06. 12. 2022. 10:48   >>  10:45 1

PARLAMENT IZGLASAO

Indonezija zakonom zabranila vanbračne odnose

Parlament Indonezije izglasao je amandmane na zakon kojima se između ostalog zabranjuju seksualni odnosi van braka.

Potpredsjednik parlamenta Sufmi Dasko Ahmad rekao je da je tekst amandmana usvojen i da je dobio većinu glasova na plenarnoj sednici.

Predloženi amandmani izazvali su nezadovoljstvo aktivista za ljudska prava.

Oni izmjene zakona vide kao napad na građanske slobode i pomak ka fundamentalizmu u najmnogoljudnijoj muslimanskoj zemlji na svijetu.

Među kontroverznim članovima usvojenog zakona su kriminalizacija vanbračnih polnih odnosa, kao i života u vanbračnoj zajednici.

Ove odredbe bi takođe, prema organizacijama za ljudska prava, mogle imati veliki uticaj na LGBTQ zajednicu u Indoneziji, gdje istopolni brakovi nisu dozvoljeni.

Zvaničnici koji su se zalagali za usvajanje amandmana smatraju da će novim izmenama zakon zaštititi instituciju braka.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније