Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Euronews ]

09. 12. 2022. 21:43   >>  11. 12. 2022. 17:00

EVA KAILI

Policija u Briselu saslušava potpredsjednicu Evropskog parlamenta

Članica Evropskog parlamenta iz Grčke Eva Kaili, jedna od 14 potpredsjednica Evropskog parlamenta, privedena je u petak veče na ispitivanje u Briselu tokom istrage o sumnjama da je umiješana u korupciju.  Četiri druga hapšenja već su se dogodila u belgijskoj prijestonici ujutru u istom slučaju. Mediji u Grčkoj i Belgiji javili su da je jedan od četvorice uhapšenih Kailin partner.

Grčka socijalistička partija PASOK, čija je Kaili članica, saopštila je u petak uveče da je "izbačena" iz njenog članstva.

Federalno tužilaštvo Belgije saopštilo je da je povratilo 600.000 eura u gotovini i zaplijenilo kompjutere i mobilne telefone u akciji u petak.

Rečeno je da je istraga bila fokusirana na savjetnike u Evropskom parlamentu, ali da je ispitan jedan bivši poslanik.

"Istražitelji Federalne pravosudne policije već nekoliko mjeseci sumnjaju da je jedna zalivska zemlja uticala na ekonomske i političke odluke Evropskog parlamenta, a to se čini plaćanjem velikih suma novca ili nuđenjem velikih poklona trećim licima sa značajnim političkim ili strateškim pozicijama u Evropskom parlamentu“, navodi se u saopštenju policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније