Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Н1 [ R.B. ]

10. 12. 2022. 14:50   >>  14:47

STROŽA PRAVILA

Amsterdam planira da zabrani pušenje marihuane u centru grada

Zvaničnici u Amsterdamu planiraju da zabrane pušenje marihuane u centru grada, u jednoj od niza mjera za zaštitu područja za lokalno stanovništvo.

Očekuje se da će nova pravila uglavnom uticati na noćni život. Zvaničnici su rekli da otvoren i slobodan karakter Amsterdama daje posjetiocima pogrešan utisak da "sve može da prođe i da je sve dopušteno".

Zahtijevaće se da ketering i prostitucija u izlozima prestanu ranije uveče i postaviće se stroža ograničenja za momačke večeri i organizovane posjete pabovima.

Gradske vlasti planiraju kampanju obeshrabrivanja međunarodnih turista da dođu u Amsterdam kako bi se "oslobodili".

Planirana zabrana pušenja trave u djelovima centra grada nije usmjerena na prodaju u kafićima, već na konzumaciju na otvorenom na određenim trgovima i ulicama. Naplaćivaće se visoke novčane kazne prestupnicima.

Amsterdamski zvaničnici žele da zaštite centar grada od "pretjeranog turizma", odnosno da dolazi više posjetilaca nego što to područje može da podnese.

Očekuje se da će 2023. doći 18 miliona posjetilaca, a gradske vlasti navode da je limit 20 miliona.

Amsterdam ima 900.000 stanovnika, a gradsko veće bi trebalo da donese stroža pravila uoči Božića.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније