Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Slobodna Evropa ]

16. 12. 2022. 21:45   >>  21:47

PUCANO NA LEUVU

Meksički predsjednik osudio napad na poznatog novinara

Predsjednik Meksika Andres Manuel Lopez Obrador osudio je 16. decembra "očigledan pokušaj ubistva" istaknutog voditelja i kritičara predsjednika koji je rekao da su dvojica napadača otvorili vatru na njega dok je vozio automobil. Televizijski i radijski voditelj Ćiro Gomez Leyva objavio je na Tviteru da su dvije osobe na motociklu pucale na njega 15. decembra uveče u Meksiko Sitiju i podijelio slike vozila sa rupama od najmanje dva metka na prozoru.

Gomez je rekao da je još živ zbog toga što je njegovo vozilo dovoljno otporno na metke.

Predsjednik Meksika, koji je više puta kritikovao Gomeza i druge istaknute novinare koji su dovodili u pitanje njegovu politiku, otvorio je jutarnju konferenciju osudivši napad.

"Bezbjednost novinara u Meksiku mora biti zagarantovana, što je od najveće važnosti za potpuno ostvarivanje demokratije i slobode izražavanja", kaže Obrador. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније