Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Т.Г. [ Beta ]

24. 12. 2022. 18:23 >> 18:26

NA BADNjE VEČE

Američka komanda: Ništa neće spriječiti Deda Mraza da donese poklone

Američka vojna komanda koja "obezbjeđuje praćenje napredovanja Deda Mraza dok isporučuje poklone na Badnje veče", saopštila je danas da korona virus i razorna zimska oluja koja je pogodila SAD neće spriječiti Deda Mraza da isporuči poklone.

Komanda za vazduhoplovnu odbranu Sjeverne Amerike - NORAD (North American Aerospace Defense Command) sa sjedištem u američkoj državi Kolorado, omogućava znatiželjnima da prate napredovanje Deda Mraza preko veb stranice noradsanta.org/en/map, kanala društvenih medija i mobilne aplikacije.

NORAD na današnje Badnje veče ima 1.500 dobrovoljaca koji primaju i telefonske pozive djece koja žele da znaju gdje je Deda Mraz i kada će im stići poklon.

Zvaničnik NORAD-a sa Aljaske, general-potpukovnik Dejvid Nahom, rekao je da pandemija nije uticala na Deda Mrazov užurban raspored isporuke poklona.

Hladnoća i jak snijeg koje ometaju putovanja na božićni odmor u SAD "ne bi trebalo da budu problem za Deda Mraza koji živi na Sjevernom polu", rekao je general Nahom.

"Mislim da će Deda Mraz biti kao kod kuće po ovom arktičkim nevremenu i hladnoći", rekao je Nahom.

Kao i svaka dobra božićna priča i početak ove tradicije NORAD-a prepričava se generacijama: 1955. godine pukovnik vazduhoplovstva Hari Šup je jedne noći bio dežuran u komandi koja je bila prethodnica NORAD-a, i dobio je poziv djeteta koje je okrenulo pogrešno odštampan broj u novinama, misleći da zove Deda Mraza lično.

Šup je pomislio da je to šala, ali je shvatio šta se desilo i uvjerio djevojčici da on jeste Deda Mraz. Time je počela tradicija NORAD-a za "praćenje Deda Mraza" koja traje 66 godina.

Podsjetimo, više od 200 miliona Amerikanaca pogođeno je mećavom uoči Božića, a ledeni i opasni uslovi poremetili su saobraćaj u velikom dijelu zemlje sa hiljadama otkazanih letova. 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније